Na een jaar van onderzoek, verkenning en schrijfwerk is mijn vijfde boek verschenen: Technologie de baas, vooruitzichten en gevaren van de nieuwe Industriële Revolutie. Het boek is vanaf 4 april verkrijgbaar bij boekhandels in Nederland en België, alsmede online te bestellen.


Worden de toekomstvisies van sciencefictionfilms werkelijkheid of leidt technologie ons naar een betere wereld?

Na de uitvinding van de stoommachine, de introductie van elektriciteit en de komst van computer en internet, staan we aan de vooravond van een nieuwe industriële ommekeer. Het tijdperk van de vierde Industriële Revolutie barst los.

Artificiële intelligentie, robotisering, 5G, drones, 3D-printen, virtual reality en nanotechnologie: het is slechts een greep uit de vele technologische doorbraken die deze nieuwe revolutie al heeft voortgebracht. En dit is nog maar het begin. Voor de een klinkt deze vooruitgang als muziek in de oren, maar anderen plaatsen ook hun vraagtekens bij alle radicale veranderingen
die hieruit voorvloeien. Blijven we de technologie uiteindelijk de baas? En kunnen we de komende ontregeling van economie en samenleving wel in goede banen leiden?

In Technologie de baas helpt Joop Hazenberg ons op weg in de verbazingwekkende wereld van de technologie. Als expert in de digitale economie weet hij alles van de vele mogelijkheden die de massale technologisering met zich mee brengt, maar heeft hij ook zicht op keerzijden als het verlies aan privacy en stijgende ongelijkheid. Zijn analyse is verplichte kost voor beleidsmakers, bedrijven en burgers die de vierde Industriële Revolutie willen begrijpen.

Op 8 april is de officiële boekpresentatie in Amsterdam, met onder meer sprekers van de Tweede Kamer en de WRR. Informatie en aanmelding op de site van Pakhuis de Zwijger